Fotótanfolyam a Hargita Megyei Kulturális Központban

A Hargita Megyei Kulturális Központ a Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztérium illetve az Oktatási és Kutatási Minisztérium által elfogadott fotó tanfolyamot szervez 2021. február 19-ével kezdődően. (curs de fotograf, cod COR 343101).

A 80 órás képzésre jelentkezhetnek teljesen kezdők és gyakorlottabb fotózni vágyók, illetve azok is, akik hosszú ideje fotóznak, de tudásukat szeretnék gyarapítani. A jelentkezés feltétele, hogy 18. életévét betöltötte, érettségivel rendelkező, tanulni vágyó személy rendelkezzenek fényképezőgéppel és vannak alap számítógépkezelői ismeretei.

A képzés 5 hétvége alatt zajlik a következő tervezett programmal: február 19–21., 25–18, március 4–7, március 18–21, március 26–28. Csütörtökönként 18–20 óra között online órák lesznek, péntekenként 17.00–21.00, szombaton és vasárnap 9.00–16.00között személyesen a HMKK pinceklubjában  lesznek az órák. A képzés magában foglal egy egész napos terepemunkát.

Az oktatók szakavatott, nemzetközi elismerésekkel díjazott, a fotózást művészeti fokon gyakorló fotográfusok.

Ádám Gyula csíkszeredai fotográfus a Hargita Megyei Kulturális Központ grafikusa, fotó-videó szakembere, arculattervezője az intézmény programjainak és grafikai szerkesztője kiadványainak. 2002-től kezdődően művészeti vezetője a HMKK által szervezett fotótábornak, illetve a fotótáborok anyagából létrehozott kiállításoknak. Fotóművészeti tevékenységét számos kiállítás, népszerű kiadványok és díjak, elismerések jelzik, műfajilag a dokumentarista és etnofotók közé sorolhatók munkái.

Erdély Bálint Előd székelyudvarhelyi fotográfus. Kiemelt témái a szocio és az akt, 1999 és 2004 között operatőrként dolgozott. Számos kiállítása volt, és sok szakmai pályázat díjazottja. Rendszeresen vesz részt fotótáborokban, oktatóként diáktáborokban is. Közreműködött több kiadvány szerkesztésében. Munkái megtekinthetők a www.exposed.ro honlapon.

Dr. Molnár Attila csíkszeredai fotóművész-fotótörténész, doktori címét a kolozsvári Képzőművészeti és Design Egyetem szerezte, kutatási témája az erdélyi fotográfia története. Alapítója és elnöke az Erdélyi Fotográfiai Múzeumért Egyesületnek, melynek célja létrehozni Erdély fotográfiai múzeumát: régi fényképeket gyűjteni, digitalizálni, archiválni illetve nyilvánossá tenni. Munkái az etnofotó és a dokumentarista műfajokat képviselik. Szintén kiállítások, táborokban való részvételek jellemzik fotográfusi tevékenységét.

Veres Nándor Magyarországon született, jelenleg Csíkszeredában él. Hivatásos fotóriporter, az MTI, a Heti Válasz, a Magyar Demokrata, a Magyar Nemzet lapok külső munkatársa. A HMKK-fotótáborok rendszeres résztvevője, számos kiállításon, kiadványban közreműködik.

A képzésen feldolgozásra kerülő témák: fotográfiatörténet, az erdélyi fotográfia története, fotótechnika, a fotográfia teremtette műfajok, eseményfotózás, műtermi fotózás, modellek, szabadtéri rendezvények, a legújabb digitális képfeldolgozási programok, képelemzés, képesztétika.  

JELENTKEZÉS

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a fotótanfolyam min. 8 – maximum 15 fővel indul.  

A tanfolyam díja: 900 lej.
Jelentkezési határidő: február 15.
Jelentkezési lap: https://forms.gle/bacrhhww31A1Pa8U6
A jelentkezési lap kitöltése után emailen a kultura@ccenter.ro email címre kell elküldeni: a személyi igazolvány másolatát, keresztlevél másolatát, a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló oklevél másolatát. Banki utalással történő előleg kifizetése esetén kifizetést igazoló bizonylatot is az emailben kérjük csatolva küldeni.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a fotótanfolyam min. 8 – maximum 15 fővel indul.  

További részletekről érdeklődni munkanapokon 8.00–16.00 óra között a HMKK székhelyén: Csíkszereda, Temesvári sugárút 4. szám, telefonon: 0266 315 891, 0746 244 235 vagy e-mailben: kultura@ccenter.ro