„Budapesti tücsökmuzsika – GRYLLUS DÁNIEL ” – concert solo

Moderatori și parteneri de dialog: Dr. Prohászka Rád Boróka și Sinha Róbert.
Miercurea Ciuc, Cinematograful Csíki mozi, 19 mai 2022, ora 18.30

Gryllus Dániel (născut în 1950), compozitor, muzician, lider al ansamblului Kaláka. Au cântat în toată lumea, în Europa, în Orientul Îndepărtat, în America de Nord și de Sud, în Ungaria și în alte țări. În cadrul ansamblului Gryllus Dániel cântă în principal la instrumente de suflat, iar în recitalurile sale își acompaniază cântecul cu o citeră.

Dr. Prohászka Rád Boróka, docent al Facultății de Științe Socio-Umane Sapienția din Miercurea Ciuc, om de științe literare a lansat în acest an cartea „În fiecare poezie dăinuie un cântec”. Printre intervievați găsim pe Gryllus Dániel și Sinha Róbert.

Sinha Róbert a urmat studiile de chitară clasică la Conservatorul Regal de la Haga.

De-a lungul timpului a susținut spectacole în locuri cu totul speciale, precum: Palatul Culturii din Budapesta, Parlamentul Ungariei, Muzeul Național al Ungariei, dar și în lumea largă, unde amintim: New York, Washinghton, Paris, Amsterdam, Delhi, Bruxxelles, Madrid, Haga, Miami, Phoenix, Bordeaux, Leiden, Zaragoza, Helsinki și în Ținutul Secuiesc.

Evenimentul este inclus în programul de educație culturală al Centrului Cultural Județean Harghita. Concertul se va derula în limba maghiară.

Bilete: 25 lei bilet întreg, 15 lei bilet cu reducere pentru studenți și pensionari.

Bilete disponibile: whttps://www.bilete.ro/budapesti-tucsokmuzsika-gryllus-daniel/ și la casa de bilete a Cinematografului Csíki Mozi, luni, miercuri de 10-13, marți 10-13, 17-19, joi, vinery: 17-20.30, sâmbătă și duminică: 16-20.30

Biletele pot fi rezervate la numărul de telefon 0266317007 între orele sus menționate.

Alte detalii: https://fb.me/e/4RDrN9Zlk

Organizatori: Centrul Cultural Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita, Oamenii.Inspiră

Parteneri: Şcoala Populară de Artă şi Meserii