A 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé díjazott műveinek kiállítása

A 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé díjazott műveinek kiállítása
Megnyitó: 2021. május 13., 18 óra
Csíkszereda, Megyeháza Galéria

A kiállítást megnyitja Ferencz S. Apor a biennálé kurátora.
A Biennálé 6. kiadása arra hívta a különböző nemzetiségű és kultúrkörhöz tartozó alkotókat, hogy reagáljanak az aktuális globalizációs, politikai, gazdasági és egyéb társadalmi kérdésekre. A Biennálé szervezői arra keresték a választ, hogy miként jelenítik meg közvetlen környezetük vagy saját személyes létük problémáit művészetükben, a kortárs művészi grafika nyelvén miként érvényesülhet hagyomány és abszolút megújulás. A biennálé kurátora: Ferencz S. Apor.
A kiállítás a XVII. Hargitai Megyenapok programsorozat részeként május 13.–június 3. között látogatható a Megyeháza Galériában.
A szervezők fenntartják a programváltozás jogát! A járványhelyzet alakulása befolyásolhatja a program lefolyását. Az eseményen az adott településre vonatkozó járványügyi szabályok betartására kérjük a résztvevőket.
A 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé szervezői: Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsa, Maros Megye Tanácsa, Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, a Maros Megyei Múzeum.
A 6. Székelyföldi Grafikai Biennálét Kurkó Árpád és a Bethlen Gábor Alap támogatta.
A biennálé csíkszeredai kiállításának szervezői: Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megye Tanácsa, Megyeháza Galéria.