BAROZDA 45 – válogatás az elmúlt 45 év régizenei és népzenei produkcióiból, a Kájoni és a népzene című CD bemutatása

A Barozda negyvenöt évvel ezelőtt, 1976 őszén alakult meg Csíkszeredában. Kezdettől elkötelezte magát az erdélyi népzenei és régizenei értékek tolmácsolása mellett.

Az együttes 45. évfordulója alkalmából jelenik meg a Hargita Megyei Kulturális Központ gondozásában, a HMKK könyvek sorozatban a Kájoni és a népzene című kiadvány CD melléklettel. A Kájoni és a népzene című Barozda-lemez a két műfaj zenei összefüggéseit, kölcsönhatását tárja fel. A lemezbemutató koncertsorozat is ezt a kettősséget hordozza. Ezen kívül a negyvenöt éves működés minden időszakából megszólal majd néhány zenei emlék: erdélyi hagyományos népzene, Balassi-nóták, virágénekek, régi feljegyzésekben fennmaradt táncdallamok.

Várhatóan egy izgalmas zenei utazás részesei lehetnek majd azok, akik a Barozdával együtt akarnak ünnepelni a turné állomásain:

2021. október 2., Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió, 18 óra
2021. október 3., Csíkszereda, Csíki Mozi, 18 óra
2021. október 4., Marosvásárhely, Spectrum Színház, 18 óra
2021. október 5., Magyarfülpös, Református templom, 17 óra

A lemezen és a koncerteken a Barozda tagjai csíkszeredai zenész barátaikkal zenélnek együtt.

Az első három koncert esetében jegyek elővételben is vasárolhatóak, és a helyszínen az előadás megkezdése előtt egy órával. Belépőjegyek: 25,00 lej – teljes értékű jegy, 15,00 lej – kedvezményes jegy diákoknak és nyugdíjasoknak.

Szervezők: Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megye Tanácsa, Cultura Nostra Egyesület
Partnerek: Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány, Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, ADI Pro Cultura Siculi Közösségek Közti Társulás, Háromszék Táncegyüttes, Spectrum Színház Egyesület, Csíki Székely Múzeum, Szórványkollégium Magyarfülpös-Szászrégen Szivárvány Alapítvány