CSÍK-BUDAPEST ÁTJÁRÓ – Zenés beszélgetés

CSÍK-BUDAPEST ÁTJÁRÓ – Zenés beszélgetés
Novák Péter, Sinha Róbert

Helyszín: Csíkszereda, Csíki Mozi
Időpont: 2022.01.14, péntek 19.00 óra

A Hargita Megyei Kulturális Központ Kulturális nevelési programja részeként 2022. január 14-én, pénteken 19 órától kerül sor Csíkszeredában a Csíki mozi termében a CSÍK-BUDAPEST ÁTJÁRÓ zenés beszélgetésre Sinha Róbert, gitárművész és Novák Péter előadóművész, valamint az Átjárók workshop résztvevőinek közreműködésével.
A beszélgetés moderátora Dr. Prohászka Rád Boróka.

Novák Péter egy rendkívül sokoldalú, műfaj és művészeti ág szempontjából is besorolhatatlan, kiemelkedő alakja a magyar kulturális életnek. Énekes, színész, táncos, zeneszerző, szövegíró, rendező, médiaszemélyiség és showman – saját magáról alkotott definíciója szerint “kultúrmunkás”.

Sinha Róbert, gitárművész a Holland Királyi Zeneakadémián szerzett diplomát 2006-ban. Azóta rangos magyarországi helyszínek (például MÜPA, Nemzeti Múzeum, Parlament) mellett sokat koncertezett az USA-ban, Franciaországban, Spanyolországban, Indiában, Hollandiában, Finnországban és Belgiumban.
Jelenleg a Vámszer Géza Művészeti Népiskola meghívására a magyar Nemzeti Tehetségprogram támogatásával tartózkodik Csíkszeredában az Átjárók elnevezésű workshop-sorozat vezetőjeként, melynek meghívott vendégelőadója Novák Péter és Dr. Prohászka Rád Boróka is.

Dr. Prohászka Rád Boróka a Sapientia EMTE Humán Tudományok Tanszékének docense, irodalomtudós. A tavaly megjelent “Minden versben lakik egy dallam” című könyve a zene és szöveg kapcsolódásairól szól, e munka alapját nyolc interjú képezi. A kötet interjúalanyai voltak többek között Novák Péter és Sinha Róbert is.

Az esemény a COVID-19 koronavírus terjedésének fékezése érdekében elrendelt érvényes szabályok betartásával kerül megrendezésre.

Belépőjegyek: teljes értékű jegy: 20 lej, kedvezményes jegy diákoknak és nyugdíjasoknak: 10 lej.
Jegyek elővételben: a Csíki mozi jegypénztárában.
Online: www.bilete.ro

Szervezők: Hargita Megyei Kulturális Központ-Hargita Megye Tanácsa, Oamenii Inspiră
Partnerek: Vámszer Géza Művészeti Népiskola, Nemzeti Tehetségprogram, „Pro Cultura Siculi” Közösségek Közti Társulás