Fotótanfolyam a Hargita Megyei Kulturális Központban

A Hargita Megyei Kulturális Központ a Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztérium illetve az Oktatási és Kutatási Minisztérium által elfogadott fotó tanfolyamot szervez 2020. február 7-ével kezdődően. (curs de fotograf, cod COR 343101).

A 80 órás képzésre jelentkezhetnek teljesen kezdők és gyakorlottabb fotózni vágyók, illetve azok is, akik hosszú ideje fotóznak, de tudásukat szeretnék gyarapítani. A jelentkezés feltétele, hogy 18. életévét betöltötte tanulni vágyó személy rendelkezzenek fényképezőgéppel és vannak alap számítógépkezelői ismeretei.

A képzés 5 hétvége alatt zajlik a következő tervezett programmal: február 7–9., 14–16, február 28–március 1., március 6–8, március 13–15. péntekenként 17.00–21.00, szombaton és vasárnap 9.00–16.00között és magában foglal egy egész napos terepemunkát.

Az oktatók szakavatott, nemzetközi elismerésekkel díjazott, a fotózást művészeti fokon gyakorló fotográfusok.

Az oktatók szakavatott, nemzetközi elismerésekkel díjazott, a fotózást művészeti fokon gyakorló fotográfusok:. 

Ádám Gyula csíkszeredai fotográfus a Hargita Megyei Kulturális Központ grafikusa, fotó-videó szakembere, arculattervezője az intézmény programjainak és grafikai szerkesztője kiadványainak. 2002-től kezdődően művészeti vezetője a HMKK által szervezett fotótábornak, illetve a fotótáborok anyagából létrehozott kiállításoknak. Fotóművészeti tevékenységét számos kiállítás, népszerű kiadványok és díjak, elismerések jelzik, műfajilag a dokumentarista és etnofotók közé sorolhatók munkái.

Erdély Bálint Előd székelyudvarhelyi fotográfus. Kiemelt témái a szocio és az akt, 1999 és 2004 között operatőrként dolgozott. Számos kiállítása volt, és sok szakmai pályázat díjazottja. Rendszeresen vesz részt fotótáborokban, oktatóként diáktáborokban is. Közreműködött több kiadvány szerkesztésében. Munkái megtekinthetők a www.exposed.ro honlapon.

Dr. Molnár Attila csíkszeredai fotóművész-fotótörténész, doktori címét a kolozsvári Képzőművészeti és Design Egyetem szerezte, kutatási témája az erdélyi fotográfia története. Alapítója és elnöke az Erdélyi Fotográfiai Múzeumért Egyesületnek, melynek célja létrehozni Erdély fotográfiai múzeumát: régi fényképeket gyűjteni, digitalizálni, archiválni illetve nyilvánossá tenni. Munkái az etnofotó és a dokumentarista műfajokat képviselik. Szintén kiállítások, táborokban való részvételek jellemzik fotográfusi tevékenységét.

Veres Nándor Magyarországon született, jelenleg Csíkszeredában él. Hivatásos fotóriporter, az MTI, a Heti Válasz, a Magyar Demokrata, a Magyar Nemzet lapok külső munkatársa. A HMKK-fotótáborok rendszeres résztvevője, számos kiállításon, kiadványban közreműködik.

A képzésen feldolgozásra kerülő témák: fotográfiatörténet, az erdélyi fotográfia története, fotótechnika, a fotográfia teremtette műfajok, eseményfotózás, műtermi fotózás, modellek, szabadtéri rendezvények, a legújabb digitális képfeldolgozási programok, képelemzés, képesztétika.  

JELENTKEZÉS

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a fotótanfolyam min. 10 – maximum 20 fővel indul.  

A tanfolyam díja: 900 lej.

Jelentkezési határidő: január 31.

Jelentkezéshez ki kell tölteni a jelentkezési lapot. A jelentkezési lap kitöltését követően 24 órán belül emailen a kultura@ccenter.ro címre vagy személyesen a HMKK irodában (Csíkszereda, Temesvári sugárút 4.) várjuk a következő iratok másolatát: a személyi igazolvány, keresztlevél és a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló oklevél. Banki utalással történő előleg kifizetése esetén kifizetést igazoló bizonylatot.

A tanfolyamra való jelentkezés feltétele a tanfolyam díjának első részletének kifizetése január 31-ig.  A tanfolyam árának 50%-át 450 lej értékben, készpénzben vagy utalással az intézmény számlaszámára.  (A banki utalással kapcsolatos részleteket e-mailen közöljük az érintetteknek.)

További részletekről érdeklődni munkanapokon 8.00–16.00 óra között a HMKK székhelyén: Csíkszereda, Temesvári sugárút 4. szám, telefonon: 0266 315 891, 0746 244 235 vagy e-mailben: kultura@ccenter.ro