Lux Aurumque Kamarakórus koncert

2022. november 23-án 19 óra, Csíkszereda, Csíki Mozi


A több mint egy évtizede aktív csíkszeredai Lux Aurumque Kamarakórus a kortárs kórusirodalom megszólaltatására vállalkozott, ezen belül kiemelt figyelmet fordítva a magyar és erdélyi zeneszerzők műveire.
Repertoárjukban olyan zeneszerzők művei szerepelnek, mint Beischer-Matyó Tamás, Csíky Boldizsár, Fekete Gyula, Horváth Márton Levente, Kocsár Miklós, Orbán György, Lászlóffy Zsolt, Arvo Part, Szalay Zoltán, Terényi Ede, Vass Lajos, Vermesy Péter, Zarándy Ákos és Eric Whitacre.Fontosnak tartják, hogy a ma élő zeneszerzők műveit szólaltassák meg, mai zenével foglalkozzanak, és ezáltal a ma élő zeneszerzők műveit a hallgatósággal megismertessék.A kórust Ványolós András zenetanár vezeti.A koncertre a belépés díjtalan! Adományaikat köszönettel fogadják a Hargitafürdőn épülő pálos kolostor építési munkálatai számára.
A Macalik Arnold építészmérnök által tervezett pálos kolostor építési munkálatai a vége felé közelednek. A magyar állam által támogatott beruházás méltó lezárásához szükség van még további támogatókra.Az épület küldetése nemcsak az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend pálosainak szól, hanem mindazoknak, akik szeretnének elcsendesedni, kiemelkedni a sokszor nehéznek tűnő mindennapi életből, és méltó környezetben megélni az Istennel való bensőséges kapcsolatot. Ezt akár úgy is megtehetik, hogy „ideiglenes szerzetesként” élnek együtt meghatározott időkeretek között a pálos rend tagjaival, és visszatérve már másképpen tudnak a hétköznapok kihívásaival szembenézni.


Szervező: Lux Aurumque EgyesületTársszervező: Cinema Csíki Mozi, Szent István Zarándokház, Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megye Tanácsa