„Pártatlanul”a X. Hargitai Szalon

Helyszín és időpont: Csíkszereda, Megyeháza Galéria, 2022.szeptember 8., csütörtök, 18 óra

A tizedik Hargitai Szalonnal ünnepeljük a Megyeháza Galéria tizedik évfordulóját.
Igen, eljutottunk a tizedikhez. A X. Hargitai Szalonhoz és egyben a Megyeháza Galéria fennállásának tizedik évfordulójához. A dupla évfordulóra hívjuk az eddig is lelkes, műértő, műbarát közönséget 2022. szeptember 8-án, csütörtökön 18 órakor a csíkszeredai Megyeháza Galériába.

Ha visszatekintünk a Hargitai Szalon elmúlt évtizedére, az is kiderül, hogyan indul el, hogyan épül fel és hogyan intézményesül egy valóban civil kezdeményezés.

Mi kell hozzá? Mindenekelőtt egy ötlet majd a célok pontos tisztázása, azután pedig kitartás, az indító elvekhez való ragaszkodás és széleskörű, hatékony kapcsolatrendszer azon támogatók megtalálásáért, akik egyetértenek abban, hogy a hagyományok megőrzésén túl a szellemi-művészi alkotás képes arra az értéktöbbletre, amely a huszonegyedik században is gazdagít, nem elszigetel, hanem a korszellemhez igazít egy közösséget.

A X. Hargitai Szalon kiállítás a hagyományokhoz híven az idén is több városba-községbe eljut, hadd lássák a művészetkedvelők, a beküldött anyagból, festményekből, grafikákból, szobrokból és más új, vagy átalakuló műfajokból mit válogatott ki a neves képzőművészekből álló igényes zsüri és ki kapta a Szalon idei díjait.

A X. Hargitai Szalon a “Pártatlanul” tematika többértelmüségét feszgetve keresi annak értelmezéseit.

A kiállítás megtekinthető folyó év október 5-ig.

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ,Megyeháza Galéria, Cultura Nostra Egyesület

Támogató: Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala