Periféria – Hargitai Szalon

Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Cultura Nostra Egyesület Csíkszereda Megyei Jogú Város támogatásával szeptember és november között négy székelyföldi helyszínen szervezi meg Hargita megye idei, legátfogóbb képzőművészeti vándorkiállítását, a VII. HARGITAI SZALONT.
A szalonon részt vesznek Hargita megyében élő, felsőfokú képzőművészeti tanulmányokkal rendelkező vagy azokat most végző képzőművészek, ugyanakkor jelentkezhettek a megyénkkel rokonszenvező, vagy innen elszármazott képzőművészek, akik romániai vagy más, elismert képzőművészeti szövetségek tagjai is.

A kiállítási helyszínek:

  • Csíkszereda, Megyeháza Galéria, 2019. szeptember 26–október 10.
    Megnyitó: 2019. szeptember 26-án, csütörtökön 18 órakor
  • Gyergyószárhegy, a művelődési ház Cika-terme 2019. október 10–25.
  • Székelyudvarhely, a művelődési ház koncertterme, 2019. október 27–november 14.
  • Gyergyóremete, a polgármesteri hivatal tárgyalóterme, 2019. november 15–29.

A tárlatot az idén is egyetlen téma köré szerveztük, a résztvevőknek 2019-ben a Periféria témára kellett alkotniuk. A szervezők a zsűri döntése alapján két érdemdíjat osztanak ki. A Hargitai Szalonra jelentkezett 38 alkotó részéről összesen ötve alkotást Márton Árpád festőművész, Koszti István Miklós grafikus és Botár László képzőművész zsürizték.

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ
Társszervezők: Cultura Nostra Egyesület, Megyeháza Galéria, Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, Gyergyószárhegyi Polgármesteri Hivatal, Kulturális és Művészeti Központ Gyergyószárhegy, Gyergyóremetei Polgármesteri Hivatal
Támogató: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala