SZÁRHEGY 2023- képzőművészeti kiállítás

Kiállításmegnyitó: 2023.november 16., csütörtök, 18 óra / Csíkszereda, Megyeháza Galéria

Az immár hagyományossá vált Szárhegy 2023 című kiállítás a Megyeháza Galériában az aktuális év művésztelepei alatt született képzőművészeti alkotásokat vonultatja fel a teljesség igényével. Ez a 2023-as évben három művésztelepet, valamint egy rezidenciaprogramot jelentett, 33 képzőművész részvételével: Szárhegy-Mamű International, Maművésztelep-Szárhegy, a Szárhegyi Őszi Művésztelep, valamint a Szárhegyi Rezidenciaprogram. A programok külön koncepció szerint szerveződnek, viszont egy fontos közös pont határozza meg mindegyiket: az együttgondolkodás és az összhang. Fontos adalék,hogy a Mamű Társaság Kulturális Egyesülettel közösen szervezett nemzetközi művésztelep szervezői csapatához csatlakozott Erőss István képzőművész, a Szárhegyi Alkotóközpont egykori művészeti tanácsadója. Célunk nem kevesebb, mint Kelet-Közép-Európa különböző nemzetiségű művészeinek találkozó helyévé tenni Szárhegyet. Úgy gondoljuk, hogy a különböző képzőművészeti keretek között zajló közép-kelet európai párbeszéd felélesztése nagy hiányt pótolna térségünkben.

2023-ban Szárhegyen résztvevő művészek névsora:

AJDER Roxana Daniela, ASZTALOS Zsolt, BIGHIREL Orsolya, BORGÓ,

BUKTA Imre, CSÓKA Szilárd-Zsolt, DOBRIBÁN Melinda, ELEKES Károly,

ENKHTAIVAN Ochirbat, FERENCZ S. Apor, FILEP Norbert, GAJEWSKI Filip,

IGNASZAK Arkadiusz, KIS Endre, LUCZA Zsigmond, MAKKAI István, MIHAI Ionel,

MOLDOVAN Livia, MOLNÁR Ágnes Éva, NASTASACHE Oana, OROSZ Annabella,

POKORNY Attila, SZÉKELY Gábor, SZIRTES János, TAGOE-TURKSON Patrick,

TASNÁDI József, UNGVÁRI-ZRÍNYI Kata, VERESS Gábor Hunor, W. HORVÁTH

Tibor.

A kiállítás 2023. december13-ig tekinthető meg.

Szervezők: Hargita Megyei Kulturális Központ, Megyeháza Galéria, Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, Hargita Megye Tanácsa.

A HMKK által szervezett kulturális eseményeken személyes adatokat rögzítünk és őrzünk meg hang-, kép és videófelvétel formájában.