„Alinierea” la Salonul Harghitean, ediția a XI-a

Locul și ora: Miercurea Ciuc, Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Vernisaj: joi, 7 septembrie 2023, ora 18.00

Cuvântul de deschidere va fi ţinut de dl. Székedi Ferenc, critic de artă

Expoziția poate fi vizitată până la 4 octombrie 2023

Sărbătorim cea de-a unsprezeclea ediție a Salonului Harghitean. Privind retrospectiv la ultimul deceniu de existență a Salonului Harghita, putem vedea cum a început o inițiativă cu adevărat civică, cum a fost construită și cum a devenit instituționalizată.
De ce este nevoie? În primul rând, o idee, apoi o definire clară a obiectivelor, apoi perseverență, aderență la principiile fondatoare și o rețea largă și eficientă de contacte pentru a găsi susținători care să fie de acord că, dincolo de conservarea tradițiilor, creația intelectuală și artistică poate aduce un plus de valoare care să îmbogățească o comunitate în secolul XXI, nu izolând-o, ci adaptând-o la spiritul vremurilor.
Cea de-a 11-a ediție a Salonului Harghitean va continua tradiția de a călători în mai multe orașe în acest an, astfel încât iubitorii de artă să poată vedea ce a selectat juriul exigent format din artiști renumiți din lucrările de pictură, gravură, sculptură și alte genuri noi sau emergente, precum și cine a primit premiile Salonului din acest an.

De-a lungul anilor, Salonul nu numai că a devenit o parte integrantă a vieții culturale a județului Harghita, dar atrage și participanți din alte județe și din străinătate. Anul acesta, pe 25 noiembrie, Salonul Harghita se va prezenta ca ambasador cultural al municipiului Miercurea Ciuc la Galeria Artézi din Budapesta.

Organizatori: Consiliul Județean Harghita, Centrul Cultural Județean Harghita, Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita, Asociația Cultura Nostra

Sprijinit de: Primăria Municipiului Miercurea Ciuc