Zilele Ținutului Secuiesc reprezintă un șir de evenimente culturale și artistice organizate în mod tradițional în luna octombrie. Aceste programe se susțin în diferite localități ale județelor Mureș, Harghita și Covasna, având ca scop îngrijirea valorilor culturale ale regiunii și prezentarea acestora localnicilor și turiștilor.

Zilele Ținutului Secuiesc sunt organizate concomitent de către instituțiile, organizațiile nonguvernamentale și comunitățile locale din cele trei județe, cu scopul de a oferi locuitorilor, turiștilor veniți în această regiune, posibilitatea de a petrece timpul într-un mod plăcut și variat, să arate valorile locale și rezultatele activităților organizațiilor active din Secuime.

Prin diverse manifestări, expoziții, târguri locale, concerte, programe pentru copii și festivaluri, sunt popularizați artiștii, meșteșugarii și micii producători recunoscuți din regiune.

Caietul cu programe și site-ul www.zieletinutuluisecuiesc.ro prezintă pe larg evenimentele care se desfășoară în diferitele localități și reprezintă o călăuză excelentă turiștilor veniți în Ținutul Secuiesc, deoarece însumează toate manifestările destinate tuturor categoriilor de vârstă.