Expoziția de pictură a lui Turcza László: Prezent suprarealist

Vernisaj: joi, 24 februarie 2022, ora 18

Miercurea Ciuc, Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Expoziția poate fi vizitată zilnic 24 de ore până la data 23 martie 2022.

În Galeria de Artă a Consiliului Județean Hargita va avea loc expoziția de pictură a lui Turcza László. În ultimii ani, i-am văzut lucrările în expoziții de grup, în primul rând la expozițiile grupării Studio 9. De data aceasta putem vedea roadele anilor trecuți, care deși amintesc de lumea caracteristică lui Turcza, elementele picturale asociate semnăturii sale, au totuși un efect inedit. Realitățile sale picturale evocă în cea mai mare parte lumea materială a unei epoci trecute, organizate într-un mod suprarealist, pătrunse de muzică, fiind o sursă ce creează un anumit stare de spirit sau care inspiră, în timp ce devine element integral al imaginilor sale.Cuvânt de vernisare: Túros Eszter, istoric de artă și Nicolae I. Bucur, critic de artă.

Expoziția se organizează respectând măsurile sanitare obligatorii în vigoare. Intrarea se face pe baza certificatului verde.

Organizatori:Consiliul Județean Harghita, Centrul Cultural Județean Harghita, Galeria de Artă a Consiliul Județean Harghita.