Periferia – Salonul Harghitean

SALONUL HARGHITEAN, ediția a VII-a, una dintre cele mai ample manifestări de artă plastică din județ este organizat și anul acesta de Consiliul Județean Harghita, Central Cultural Județean Harghita și Asociația Cultura Nostra. La eveniment participă artiști harghiteni care au studii superioare în domeniu sau sunt studenți ai facultăților de artă respectiv și artiști originari din județ, dar și cei care sunt membri unor asociații recunoscute pe plan profesional.

Locațiile expozițiilor itinerante:

  • Miercurea-Ciuc, Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita, 26 septembrie–10 octombrie 2019
    Vernisaj: miercuri, 26 septembrie 2019, ora18,00
  • Lăzarea, Casa de Cultură – sala “Cika”, 10–25 octombrie 2019
  • Odorheiu-Secuiesc, sala de concerte a Casei de Cultură Municipală, 27 octombrie–14 noiembrie 2019
  • Remetea, sala de consiliu a primăriei, 15–29 noiembrie „Periferia” a fost tematica impusă a Salonului din 2019. Pe baza deciziei juriului, organizatorii vor acorda două premii de excelență pentru doi artiști participanți. Anul acesta, juriul a fost format din: Márton Árpád-pictor, Koszti István Miklós-grafician, Botár László-artist plastic.
    La actuala ediție a Salonului Harghitean participă 38 de artiști cu aproape 50 de lucrări.

Organizatori: Consiliul Județean Harghita, Centrul Cultural Județean Harghita
Coorganizatori: Asociația Cultura Nostra, Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita, Casa de Cultură Odorheiu Secuiesc, Primăria Lăzarea, Centrul Cultural și de Arte Lăzarea, Primăria Remetea
Finanțator: Primăria Municipiului Miercurea Ciuc