Zilele Județului Harghita 2019

Zilele Județului Harghita a ajuns la cea de a cincisprezecea ediție. Organizatorii șirului de evenimente de la începuturi au avut intenția vădită ca prin evenimentele organizate în săptămâna zilelor județului să atragă atenția asupra valorilor noastre. Dorim să ne arătăm în așa fel, încât să atragem atenția asupra valorilor noastre locale, subliniind globalitatea acestor valori, legăturile cu valorile știute pe plan european. Facem acest lucru pentru

că suntem mândri de faptul că locuim în regiunile istorice ale județului, că suntem mândri de faptul că suntem harghiteni, dar suntem la fel de mândri, că Ardealul este locul nostru de baștină.

Aceste identități locale ne caracterizează, ne definesc, dar la fel de importantă este pentru noi identitatea nostră europeană, creștină.

Evenimentele organizate cu ocazia Zilelor Județului Harghita oferă un strop din Transilvania, deoarece Ținutul Secuiesc, județul Harghita, regiunile istorice ale județului, bogățiile naturale, trecutul și prezentul, varietatea etnică și confesională, cultura și spiritualitatea ei sunt cvintesența bogățiilor naturale, varietății etnice și confesionale, culturii și spiritului Ardealului.

Programul detaliat a Zilelor Județului Harghita puteți citi în caietul de program.

Urmăriți actualitățile pe facebook: Facebook